skip to Main Content

Uusi lukuvuosi, uusi Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Vuosi yrittäjänä -ohjelma täyttää globaalisti 100 vuotta tänä vuonna. Sen kunniaksi teimme kesän aikana ison uudistuksen ohjelman osalta ja pyrimme päivittämään sitä vastaamaan vielä paremmin koulutuksen tarpeita eri kouluasteilla. Olemme koonneet tähän uutiseen tärkeimmät uudistukset Vuosi yrittäjänä -ohjelman osalta.

Yksi ohjelma, kolme kouluastetta

Syksystä 2019 lähtien Vuosi yrittäjänä -ohjelma on saatavilla myös korkea-asteella. Ohjelma yhdistyy NY Start Up -ohjelman kanssa, jonka vuoksi olemme saaneet korkeakouluissa käytettäviä opetusmateriaaleja yläkoulun ja toisen asteen käyttöön. Uutuutena esimerkiksi opettajan pedagoginen käsikirja.

Twid -oppimisympäristö oppimisen tueksi

Kevään aikana olemme rakentaneet Twid -alustalle oppimiskokonaisuuden, jonka tarkoituksena on tukea opiskelijoiden teoriaosaamisen kehittymistä ohjelman aikana. Kokonaisuus rakentuu tällä hetkellä 22 moduulista, joita opiskelijat voivat suorittaa itsenäisesti. Opettajat ottavat Twidin ensiksi käyttöön, luovat toteutuksen omasta kurssista ja kutsuvat opiskelijat siihen. Opettaja pääsee näkemään opiskelijoiden tekemät tehtävät oman hallintapaneelin kautta. Twidistä ja sen käyttöönotosta voit lukea täältä.

Kaikki materiaali sähköistä

Kesän uudistuksen yhteydessä olemme päättäneet luopua ohjelman painetusta materiaalista. Ohjelmaopas on muunnettu sähköiseen Powerpoint -muotoon ja se on luettavissa sisäänkirjautumisen jälkeen.

Opettajalle olemme tehneet valmiita Powerpoint -esityksiä, joita voi käyttää opetuksen tukena. Esityksiä tuotetaan lukuvuoden aikana ja ne kaikki tulevat saataville tälle sivustolle.

Showroom – NY-yritykset kaikkien näkyville

Kesän aikana olemme kehittäneet Showroom -toimintoa pidemmälle ja uuteen versioon tulee näkyville kaikki rekisteröityvät NY-yritykset. Profiiliin NY-yritykset kertovat lyhyesti oman yrityksen liikeidean ja kanavat, joista heidät tavoittaa. NY-yrityksen rekisteröinti on liitetty tähän, joten NY-yritys luo julkisen profiilin rekisteröinnin yhteydessä ja voi päivittää sitä ohjelman aikana.

Verkkosivustojen erot lyhykäisyydessään

vuosiyrittajana.fi -sivustolla on

 • NY-yritysten rekisteröityminen, Showroom ja kilpailut
 • Opettajan sivustolle rekisteröityminen mahdollistaa omien yritysten kilpailu- ja ohjelmapalautusten seurannan

Twid -oppimisympäristössä on

 • 22 oppimismoduulia, jotka vahvistavat yrittäjyys-, talous- ja liiketoimintataitoja
 • Henkilökohtaisia tehtäviä ja testejä, joita opiskelijat voivat suorittaa
 • Opettaja luo tunnuksen ensiksi ja kutsuu opiskelijat kurssilleen

Molemmille sivustoille on omat tunnukset, jotka opettaja tekee.

Rekisteröityminen vuosiyrittajana.fi -sivustolle

Jokainen NY-yritys tekee yrityskohtaisen tunnuksen. NY-yritys luo tunnuksen samalla, kun NY-yritys rekisteröidään. Tunnuksen avulla NY-yritys pääsee käsiksi verkkomateriaaliin ja pystyy osallistumaan kilpailuihin ja palauttamaan myyntiraportin ja vuosikertomuksen. Rekisteröinnin hyväksynnän jälkeen NY-yritys voi ladata rekisteröintitodistuksen suoraan omalta sivultaan.

Uuden verkkosivun myötä opettajien tulee rekisteröityä järjestelmään uudestaan. Vanhalla sivustolle toimineet tunnukset eivät toimi enää.

Kilpailuilla yksi deadline, kaikilla kilpailuilla kolme sarjaa

Tänä lukuvuonna Vuosi yrittäjänä -ohjelman verkkokilpailut ovat:

 • Paras video pitch
 • Paras liikeidea
 • Paras graafinen ilme
 • Paras internet -kokonaisuus

Kilpailuiden yhteinen deadline on 13.3.2020 ja kaikille kouluasteille on omat sarjansa. Kaikissa kilpailussa on rahapalkinnot ja paras video pitch ja paras liikeidea -kilpailuiden voittajat lunastavat paikan Uskalla Yrittää -finaaliin.

Uusi toiminta-aika, 12 kuukautta

Verohallinto linjasi keväällä 2019, että jatkossa Ohjelman kesto on enimmillään 18 kuukautta ja ohjelman aikana harjoitetaan varsinaista harjoitusyritystoimintaa enintään 12 kuukautta. Tämä tarkoittaa sitä, että NY-yritys voi toimia yhtäjaksoisesti 12 kuukautta osana opetusta (sisältää myös kesäajan, jos on osa opetusta). Tämän vuoksi järjestelmässä on nykyisin toiminta-aika 12 kuukautta jo olemassa olevien lukukauden, lukuvuoden ja kalenterivuoden rinnalla.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että ohjelman ja yritystoiminnan suunnittelun voi aloittaa aiemmin. Twidin sisällöt palvelevat hyvin valmistautumista NY-yrityksen perustamiseen.

Opettaja, muista tilata todistukset

Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen pyrimme vähentämään painettua materiaalia. Tämän vuoksi tänä lukuvuonna emme lähetä automaattisesti ohjelman todistuksia kouluille. Opettaja tilaa todistukset haluamilleen opiskelijoille tämän sivuston kautta. Voit tilata todistuksen joko painettuna koululle tai sähköisenä (pdf) suoraan sähköpostiisi. Pääset tilaamaan todistuksia, kun olet kirjautunut sisään sivustolle.

Holvi yhteistyö on päättynyt

Holvi-palvelu julkisti kesäkuussa 2019 muutoksen, jonka myötä kaikkien uusien käyttäjien tulee olla Y-tunnuksen haltijoita. Tämän vuoksi NY-yritykset eivät voi enää ottaa käyttöön Holvi-palvelua rahaliikenteen hoitamiseen.

Uskalla Yrittää -finaali 22.-23.4.2020 Helsingissä

Vuosi yrittäjänä -ohjelman SM-kilpailu, Uskalla Yrittää -finaali järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020. Alueelliset semifinaalit käynnistyvät tammikuussa ja jatkuvat maaliskuulle asti. JA Europe Company of the Year -kilpailu (EM-kisat) järjestetään heinäkuussa 2020 Portugalissa. Korkea-asteen EM-kisat (JA Europe Enterprise Challenge) järjestetään Kreikassa kesällä 2020.

Lue lisää finaalista ja tutustu semifinaalikalenteriin osoitteessa: http://uskallayrittaa.fi.

Koulutukset

Järjestämme ohjelmaan liittyen koulutuksia verkossa, Helsingissä ja tarvittaessa ympäri Suomen. Ensimmäiset vahvistetut koulutukset ovat:

 • Verkkokoulutus ke 21.8.2019 klo 14:00 – 16:00
 • Livekoulutus to 29.8.2019 klo 12:30 – 16:00 @ Helsinki
 • Livekoulutus ti 24.9.2019 klo 12:30 – 16:00 @ Helsinki

Voit ilmoittautua koulutuksiin osoitteessa: https://nuoriyrittajyys.fi/opettajalle/koulutuskalenteri.

Hae Ready4Bisnes -rahaa yrittäjyystapahtumaan

NY on mukana Ready4Bisnes -hankkeessa, jossa innostetaan nuoria yrittäjyyteen, autetaan nuoria yrittäjyydessä eteenpäin sekä avataan ovia työelämään. Hankkeen kautta on mahdollista hakea rahaa koululle yrittäjyystapahtuman järjestämiseen. Katso lisätiedot ja hae rahoitusta täältä.

Back To Top