skip to Main Content

Tervetuloa aloittamaan Vuosi yrittäjänä -lukuvuosi 2020 – 2021!

Yksi maksuton ohjelma, kolme kouluastetta

Tänä vuonna Vuosi yrittäjänä -ohjelma starttaa monilla uudistuksilla. Näistä päällimmäisenä, että ohjelma on kaikille osallistujille MAKSUTON. Ohjelmaan osallistuminen edellyttää tuttuun tapaan rekisteröitymistä, jonka jälkeen Fennian vastuu vakuutus astuu voimaan.

Jokaiselle Vuosi Yrittäjänä -ryhmälle oma kurssikoodi

Ohjelmatoteutukset, joissa on opiskelijoita useasta eri oppilaitoksesta ovat yleistyneet. Tämän vuoksi otamme käyttöön ns. kurssikoodin. Kurssikoodi tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että opettajana luot omalle VY-ryhmällesi koodin ja jaat sen opiskelijoille. Opiskelijat rekisteröityvät käyttäen saamaansa koodia ja liittyvät luomaasi ryhmään. Näin eri oppilaitosten opiskelijat pääsevät helposti samaan ryhmään ja ohjaajana näet kaikki ryhmäläiset riippumatta siitä, missä he opiskelevat.

Oppilaskohtainen rekisteröinti Vuosiyrittäjänä.fi -sivustolle

Olemme palauttaneet oppilaskohtaisen rekisteröinnin sivustolle. Nyt jokainen opiskelija luo sivulle oman tunnuksen (aikaisemmin tunnus oli yrityskohtainen) käyttäen saamaansa kurssikoodia. Opiskelija voi itsenäisesti suorittaa oppimismoduulit ja vastata niiden tehtäviin. Opettajana näet myös opiskelijoiden vastaukset.

NY-yritys perustetaan opiskelijan tilin alle

Yksi tiimin jäsenistä rekisteröi NY-yrityksen oman tilinsä alle ja päivittää samalla yrityksen tiedot. Jokaiselle yritykselle luodaan oma koodi, jonka avulla muut tiimin jäsenet pääsevät katsomaan oman yrityksensä tietoja.

Twid -oppimisympäristöstä luovutaan, perus- ja toisen asteen moduulit samalle sivulle 

Viime lukuvuonna testasimme TWID-oppimisympäristöä, mutta palautteen perusteella kahden eri ympäristön käyttö koettiin hankalaksi, joten tänä lukuvuonna siitä luovutaan. Kaikki materiaali on siirretty samalle www.vuosiyrittajana.fi -sivulle, josta löydät nyt perus- ja toisen asteen oppimismoduulit nuorille. Linkit löytyvät opettajasivulta ja tästä perusasteen moduulit , toisen ja korkea-asteen moduulit 

Showroom – NY-yritykset kaikkien näkyville

Kesän aikana olemme kehittäneet Showroom -toimintoa pidemmälle ja uuteen versioon tulee näkyville kaikki rekisteröityvät NY-yritykset. Profiiliin NY-yritykset kertovat lyhyesti oman yrityksen liikeidean ja kanavat, joista heidät tavoittaa. NY-yrityksen rekisteröinti on liitetty tähän, joten NY-yritys luo julkisen profiilin rekisteröinnin yhteydessä ja voi päivittää sitä ohjelman aikana.

vuosiyrittajana.fi -sivustolla on siis seuraavat asiat

  • Opiskelijoiden ja NY-yritysten rekisteröityminen, Showroom ja kilpailut
  • Opettajan sivustolle rekisteröityminen mahdollistaa omien opiskelijoiten tehtävien sekä  yritysten kilpailu- ja ohjelmapalautusten seurannan
  • 22 oppimismoduulia, jotka vahvistavat yrittäjyys-, talous- ja liiketoimintataitoja
  • Henkilökohtaisia tehtäviä ja testejä, joita opiskelijat voivat suorittaa
  • Opettaja luo tunnuksen ensiksi ja kutsuu opiskelijat kurssilleen

Molemmille sivustoille on omat tunnukset, jotka opettaja tekee.

Kilpailuilla yksi deadline, kaikilla kilpailuilla kolme sarjaa

Tänä lukuvuonna Vuosi yrittäjänä -ohjelman verkkokilpailut ovat:

  • Paras video pitch
  • Paras liikeidea
  • Paras graafinen ilme
  • Paras internet -kokonaisuus

Kaikille kouluasteille on omat sarjansa. Kaikissa kilpailussa on rahapalkinnot ja paras video pitch ja paras liikeidea -kilpailuiden voittajat lunastavat paikan Uskalla Yrittää -finaaliin. Lisäksi korkea-asteen opiskelijoille on oma kiertotalouteen liittyvä kilpailu. Lisätietoa kilpailuista ja niiden ajankohdista löydät Kilpailut -sivustolta.

Uusi toiminta-aika, 12 kuukautta

Verohallinto linjasi keväällä 2019, että jatkossa Ohjelman kesto on enimmillään 18 kuukautta ja ohjelman aikana harjoitetaan varsinaista harjoitusyritystoimintaa enintään 12 kuukautta. Tämä tarkoittaa sitä, että NY-yritys voi toimia yhtäjaksoisesti 12 kuukautta osana opetusta (sisältää myös kesäajan, jos on osa opetusta). Tämän vuoksi järjestelmässä on nykyisin toiminta-aika 12 kuukautta jo olemassa olevien lukukauden, lukuvuoden ja kalenterivuoden rinnalla.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että ohjelman ja yritystoiminnan suunnittelun voi aloittaa aiemmin. Oppimismoduulien sisällöt palvelevat hyvin valmistautumista NY-yrityksen perustamiseen.

Sähköiset todistukset oletuksena – tilaa halutessasi painetut versiot

Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen pyrimme vähentämään painettua materiaalia. Tämän vuoksi tänä lukuvuonna emme lähetä automaattisesti ohjelman todistuksia kouluille. Opettaja tilaa todistukset haluamilleen opiskelijoille tämän sivuston kautta. Voit tilata todistuksen joko painettuna koululle tai sähköisenä (pdf) suoraan sähköpostiisi. Pääset tilaamaan todistuksia, kun olet kirjautunut sisään sivustolle. Todistusten tilaaminen tulee osaksi ryhmän hallintaa ja sähköiset todistukset lisätään opiskelijoille automaattisesti.

Osuuspankista uusi kumppani

Osuuspankista tulee NY-yritysten uusi kumppani. Suosittelemme, että NY-yritykset avaavat tarvittaessa pankkitilin Osuuspankkiin. Ohjeistus pankkitilin avaamisesta, ja muistakin NY-yrityksen talousasioista löytyy Työkalupakista: https://vuosiyrittajana.fi/tyokalupakki/talous/.

Uskalla Yrittää -finaali 21.-22.4.2021 Helsingissä

Vuosi yrittäjänä -ohjelman SM-kilpailu, Uskalla Yrittää -finaali järjestetään Helsingissä 21.-22.4.2021. Alueelliset semifinaalit käynnistyvät tammikuussa ja jatkuvat maaliskuulle asti.

Lue lisää finaalista ja tutustu semifinaalikalenteriin osoitteessa: http://uskallayrittaa.fi.

 

Nuori Yrittäjyys ry uudistuu

Nuori Yrittäjyys ry uudistuu myös organisaationa syksyn aikana! Seuraa kuulumisia verkkosivuiltamme ja ota meidän some -haltuun #nuoriyrittajyys

 

Back To Top