skip to Main Content

Opettaja! NY Kesäyrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden nuorelle luoda oman kesätyöpaikkansa.

 

Jäikö opiskelijaltasi kesätyöpaikka saamatta tai hänellä on kova halu kokeilla yrittäjyyttä? Vuosi yrittäjänä -ohjelma tarjoaa nuorille mahdollisuuden työllistää itsensä omassa NY-yrityksessä kesän ajaksi ja ansaita samalla rahaa. 

Vuosi yrittäjänä ohjelma tarjoaa kaksi vaihtoehtoista tapaa toteuttaa kesäyrittäjyyttä. 

1. Opiskelijat voivat jatkaa jo aikaisemmin lukuvuoden aikana aloittamansa NY-yrityksen toimintaa. Tällöin yrityksen toiminta-ajaksi valitaan NY-yritystä rekisteröitäessä 12 kk, jolloin toiminta-aika kattaa myös kesäajan. 

2. Oppilaitos luo oman erillisen Vuosi yrittäjänä -kesäyrittäjyys kurssitoteutuksen opetustarjontaansa. Tällöin opiskelijat ilmoittautuvat tälle kurssille ja rekisteröivät siellä NY-yrityksensä. Jos Vuosi yrittäjänä -ohjelma ei ole sinulle tuttu, niin käy ennen ohjelman käyttöön ottoa läpi vuosiyrittajana.fi -sivuston opettajamateriaalit ja etenkin ohjelman käyttöönotto https://vuosiyrittajana.fi/opettaja/ -sivustolta.  

NY-yrittäjyys edellyttää siis sen, että se on opinnollistettu ja löytyy oppilaitoksen opetustarjonnasta ja sille löytyy vastuuopettaja. Vastuuopettajan ja opiskelijoiden, ja heidän NY-yrityksensä tulee olla rekisteröityneitä Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan www.vuosiyrittajana.fi -sivuston kautta. Tällöin myös esimerkiksi Fennian NY-yrityksille tarjoama toiminnan vastuuvakuutus ja tuotevastuuvakuutus ovat voimassa.

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa kesäyrittäjille neuvontaa ja tukea myös kesäaikana osoitteessa [email protected] tai puhelimitse 044 7287 837. 

Monet kunnat tukevat kesätöitä tai kesäyrittäjyyttä kesätyösetelin avulla. Tätä mahdollisuutta kannattaa tiedustella omasta kunnasta. 

Lisätietoa NY-kesäyrittäjydestä ja Vuosi yrittäjänä ohjelman käyttöönotosta saat VY-tiimiltä: https://vuosiyrittajana.fi/yhteystiedot/

Tutustu myös NY-kesätyöoppaaseen ja lyhyeen esitykseen.

NY Kesäyrittäjä -opas

 

 

Back To Top