skip to Main Content

Anniksen Viherpeukalot NY och Anglomania NY valdes till årets bästa affärsidéer

Juryn har valt läsårets bästa affärsidéer i programmet UF Ett år som företagare. På grundskolstadiet gick segern till Anniksen Viherpeukalot NY från Aitoo och på andra stadiet utgick Anglomania NY från Esbo med segern.

Anniksen Viherpeukalot NY

Vinnaren på grundskolstadiet, Anniksen Viherpeukalot NY, hade som affärsidé att odla olika växter, dekorera dem och sälja dem. Bland växterna finns t.ex. julstjärnor och chili.

Domarna tyckte att Anniksen Viherpeukalot NY:s affärsidé var en fungerande helhet i vilken man bra hade utnyttjat erfarenheter man fått via hobbyn. Framförallt finns det kunder för produkterna inför julen och det är lätt att fortsätta med verksamheten också efter säsongen. Juryn ansåg också redan mottagna förhandsbeställningar som en bra sak.

Juryn gav också ett hedersomnämnande åt OutSideMovies NY från Seinäjoki för en modig idé och att man vågat tänka stort. Juryn gladdes åt att man redan hade gjort bakgrundsarbete för att förverkliga idén. OutSideMovies NY ordnar filmförevisningar utomhus.

Anglomania NY:s språkklubbar tog segern på andra stadiet

Bästa affärsidén på andra stadiet presenterades av Anglomania NY som erbjuder språkklubbar i engelska för elever i årskurs 1 och 2.

Domarna uppskattade det att man i idén hade utnyttjat det kunnande man skaffat sig i gymnasiestudierna. Enligt juryn var helheten bra, väl beskriven, och utmaningarna i verksamheten var man väl medveten om. Juryn värdesatte det att Anglomania hade insett att deras verkliga kunder är elevernas föräldrar och företaget hade därför riktat sin marknadsföring i enlighet med det.

De bästa affärsidéerna valdes av Riikka Nikkinen från SAP, Tapio Kaita från Accenture och Joonas Mikkilä från Företagarna i Finland. Allt som allt skickades över 80 affärsidéer in till tävlingen.

Vinnarföretagen Anniksen Viherpeukalot NY och Anglomania NY får presentkort värda 100 euro i pris.

Mot nya tävlingar härnäst!

I början av nästa år väljs bästa grafiska utseende, bästa affärsidévideo och bästa internet-helhet. Anmäl dig till dessa tävlingar senast 30 januari! Dessutom väljs bästa ekonomiförvaltningen i mars.

Årets bästa UF-företag väljs i april vid finalen UF Våga vara företagsam. Finalplatserna avgörs på de regionala UF-mässorna, så om UF-mässan i din region ännu är på kommande, gäller det att visa sig på styva linan där!

Back To Top