skip to Main Content

Lärare! Hjälp studerande att skapa sina egna sommarjobb!

Lämnade din studerande utan sommarjobb eller är han eller hon intresserad av att prova på företagande? Ett år som företagare -programmet erbjuder unga möjligheten att sysselsätta sig själva i eget UF-företag under sommaren och samtidigt tjäna pengar.

 

Ett år som företagare -programmet erbjuder två alternativa sätt att genomföra sommarföretagande.

  1. Studerande kan fortsätta driva sitt UF-företag som de startat tidigare under läsåret. Då väljer man vid registreringen av UF-företaget 12 månader som verksamhetstid, vilket innebär att verksamhetstiden också sträcker sig över sommaren.
  2. Läroanstalten skapar en separat kurs för Ett år som företagare -sommarföretagande och erbjuder den som en del av sin undervisning. Då anmäler sig studerande till kursen och registrerar sina UF-företag inom ramen för kursen. Om du inte är bekant med Ett år som företagare -programmet, kolla då innan programmet tas i bruk lärarmaterialet på webbplatsen vuosiyrittajana.fi/sv/ och speciellt ibruktagningen av programmet på webbsidan https://vuosiyrittajana.fi/sv/larare/

 

UF-företagandet förutsätter alltså att programmet är en del av studierna, att det ingår som en helhet i läroanstaltens kursutbud samt att man utsett en ansvarig lärare. Den ansvariga läraren och studeranden, samt deras UF-företag, bör vara registrerade i Ett år som företagare -programmet via webbplatsen www.vuosiyrittajana.fi/sv/. Då gäller också Fennias försäkring för UF-företagen som omfattar ansvarsförsäkring och produktansvarsförsäkring.

Ung Företagsamhet rf erbjuder sommarföretagarna rådgivning och stöd även under sommaren under adressen [email protected] eller per telefon 044 7287 837.

Många kommuner stöder sommarjobb eller sommarföretagande via sommarjobbssedlar. Den här möjligheten lönar det sig att fråga om i din egen kommun.

Mer information om UF-sommarföretagande och Ett år som företagare -programmet och dess ibruktagning får du av UF-teamet: https://vuosiyrittajana.fi/yhteystiedot/

Bekanta dig också med UF-sommarföretagande via broschyren.

UF Sommarforetagarguide (pdf)

 

 

 

Back To Top