skip to Main Content

Vuosi yrittäjänä -ohjelma on teorian ja käytännön yhdistävä työkalu yrittäjyyden taitojenosaamisen ja asenteen opettamiseen ja oppimiseen. Ohjelma tarjoaa opettajalle avaimet käteen -ratkaisun yrittäjyyden opettamiseen. Opettajan rooli on toimia oppimisen fasilitaattorina ja kokemusten mahdollistajana. Opettajan ei tarvitse olla liiketalouden tai yrittäjyyden asiantuntija.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma on saatavilla yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja korkeakouluille. Ohjelmassa on osallistujakohtainen rekisteröintimaksu, joka on 25 euroa. Ohjelmaan osallistumiselle ei ole ikärajaa, mutta ohjelman kilpailuilla voi olla ikärajoja.

Ohjelmassa osallistujat perustavat yksin tai ryhmässä oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen, jota he pyörittävät lukukauden, lukuvuoden, kalenterivuoden tai 12 kuukauden ajan. Opettaja vastaa ohjelman käytännön toteutuksesta oppilaitoksessa.

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa ohjelman opettajalle valmiita opetusmateriaaleja, verkko-oppimisympäristön, joka sisältää opetusmoduuleita liittyen liiketoimintaosaamiseen, maksuttomia koulutuksia sekä Suomen laajuisen yrittäjyyskasvatusverkoston. Ohjelma on vuosittain käytössä yli 170 oppilaitoksessa ympäri Suomen.

Käyttöönotto

Tämä on ohjelman virallinen verkkosivusto. Tätä tukee oppimisympäristö Twid, jossa on ohjelman oppimissisällöt (yhteensä 22 moduulia). Twidin lisätiedot löydät täältä.

Ohjelman aloittaminen

Ohjelman aloittaminen tapahtuu lyhykäisyydessään seuraavasti.

 1. Opettaja rekisteröityy tälle ohjelmasivustolle täällä.
  • Opettaja näkee rekisteröitymisen jälkeen materiaalit ja oman oppilaitoksen yritykset sekä niiden palautetut raportit ja kilpailutyöt.
 2. Opettaja rekisteröityy Twid -oppimisympäristöön (kuvalliset ohjeet vuosiyrittajana.fi/twid)
  • Opettaja luo ympäristöön oman toteutuksensa ja antaa kurssikoodin opiskelijoille.
  • Opiskelijat luovat henkilökohtaiset tunnukset järjestelmään ja liittyvät toteutukseen.
  • Opiskelijat käyvät läpi sisältöjä ja tekevät henkilökohtaisia ja yrityskohtaisia tehtäviä, jotka opettaja näkee ja halutessaan kommentoi.
 3. Kun liikeideat ovat valmiina, NY-yritys rekisteröidään tällä lomakkeella.
  1. Käsittelemme rekisteröinnit muutaman arkipäivän sisällä ja rekisteröinnin hyväksynnän jälkeen toiminta voi alkaa. Rekisteröintitodistuksen he saavat vuosiyrittajana.fi -sivulta kirjautumalla sisään.

Ohjelman aikana on verkkokilpailuja (vuosiyrittajana.fi/kilpailut), joiden DL on 13.3.2020.

 • Ohjelman SM-kilpailun, Uskalla Yrittää -kokonaisuuden semifinaalit käynnistyvät tammikuussa ja SM-finaali on huhtikuussa Helsingissä. Uskalla Yrittää -kokonaisuuden verkkosivusto on uskallayrittaa.fi.

Ohjelman loppupuolella voit opettajana tilata ohjelmatodistukset opiskelijoille joko sähköisesti tai tulostettuna koululle. Tilauksen voit tehdä kirjautumisen jälkeen osoitteessa tällä sivustolla.

Ohjelman kaikki materiaali on sähköisesti saatavilla Twid -ympäristössä sekä ohjelmasivulla. Ohjelmassa ei ole painettua materiaalia.

Opettajien kokemuksia Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa opetussuunnitelmien tavoitteita tukevia ohjelmia lasten ja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien sekä oman talouden hallinnan vahvistamiseen esiopetuksesta korkea-asteelle – tekemällä oppien. www.nuoriyrittajyys.fi.

Back To Top